Dansen tussen de bloemen

Gezond blijven door dans

Hoe gezond is het om actief te gaan dansen?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan aangezien er altijd geclaimd wordt dat dansen erg gezond voor je is. De onderzoeken hebben aangetoond dat dansen erg gezond is en niet alleen dat, maar ook dat de verschillende soorten dans diverse eigenschappen met zich meebrengen. Zo heeft elke dans zijn eigen sterke punten. De verschillende soorten dans zorgen er ook voor dat je diverse spieren rekt en bezighoudt. Dit is belangrijk omdat we een groot aantal van onze spieren als het ware ‘verwaarlozen’.  Dit komt doordat veel mensen een bepaald ritme hebben op een dag waar ze telkens dezelfde spieren mee gebruiken. Dansen zorgt dus voor afwisseling en houdt je fris en fruitig.

De sterke punten van de verschillende danssoorten

Ondanks dat elke dans zorgt voor gewichtsverlies heeft iedere dans zijn eigen specialiteiten op het gebied van fit worden. Zo is de dans ‘Salsa’ een geweldige cardio workout. Ook Hip Hop is een geweldige cardio workout maar zorgt op zijn beurt ook voor meer veerkracht. De Samba is ook een leuke dans om veel spieren te onderhouden. Het ziet er over het algemeen vrij elegant uit maar om die elegantie te bereiken heb je veel spierkracht en de juiste spierbeweging nodig. Hierdoor ben je in staat om andere dingen langer vol te houden. De spierkracht is bij bijna elke dans het belangrijkste wat je nodig hebt en opbouwt.

Gelukshormoon door dansen

Het bekende gelukshormoon Endorfine wordt gemaakt in de hersenen en bepaald grotendeels hoe vrolijk en blij je bent. Je hebt in principe weinig invloed op wanneer dit gelukshormoon wordt aangemaakt en in welke hoeveelheid maar het is wel bekend dat dansen dit gelukshormoon creëert. Dit komt doordat je verschillende bewegingen en stappen zet waardoor je helemaal op gaat in de muziek en de dans. Hierdoor wordt je qua stemming sneller blij en gelukkig omdat je even nergens last van hebt en alles om je heen even kan vergeten. Dit is dan ook een van de grootste redenen om eens te overwegen deel te nemen aan een dansles. Dans je fit en gelukkig!

1 thought on “Gezond blijven door dans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *