Dagje weg reuzenrad

Een dagje weg plannen

Dagje weg plannen doe je zo;

Iedereen kent het wel, je wil een dagje weg met de kinderen maar je weet niet waar naartoe. Je wil het niet te duur maken voor een dag maar tegelijkertijd wil je wel wat leuks gaan doen. Rondzoekende op diverse websites kom je dan bij een degelijk pretpark terecht wat binnen blijkt te zijn en daardoor duur en klein is. Een leuke dag voor de kinderen maar voor jezelf valt het reuze mee. Denk hier niet langer over na want dagjes weg zijn tegenwoordig ook al voor een laag tarief beschikbaar en voor iedereen leuk. De diversiteit in wat je kan doen is enorm en ook zijn daguitjes steeds vaker voorbereid op slecht weer.

Hoe beslis je waar je heen gaat?

De dagjes weg plannen hangt grotendeels af van wat je er voor over hebt. Als je een bepaald budget in gedachten hebt beperk je al enigszins je vakantie tot een bepaalde richting en ook als je in vervoer beperkt bent zijn er al dingen die afvallen. Verder hangt het af van waar je woont, waar je interesses liggen en vooral hoelang je de tijd hebt. Aan de hand hiervan kun je op jouw eisen gaan googelen. De meeste websites laten wel een indicatie zien van wat er nodig is om er fatsoenlijk te kunnen vertoeven. Hierdoor weet je zeker dat je goed voorbereid een dagje weg kan gaan. Het is het vaak ook nog wel waard even rond te kijken voor kortingscodes.

Waarom een dagje weg plannen?

Een dagje weg kan zowel voor plezier als voor ontspanning zijn. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat dit soort veranderingen in je dagelijkse ritme op hun beurt weer gelukshormoon ontwikkelen waardoor je voor even weer wat vrolijker bent en daardoor nieuwe energie krijgt om er weer een periode volop tegenaan te gaan. Ook is het natuurlijk een plezier om een bepaald dagje weg te hebben meegemaakt of even compleet anders te doen dan normaal en even uit je ‘comfort zone’ te stappen. Het is dus niet alleen leuk maar ook nog gezond om op zijn tijd even de dagelijkse cirkel te doorbreken. Het is daarom een aanrader eens in de 2 á 3 maand een dagje weg te gaan. Wanneer dit niet mogelijk is kun je in ieder geval iets te doen wat je normaal niet zo snel doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *