Make up plaatje

Make up

Make up tips voor iedereen

De vraag die we bij deze tip gaan stellen is allereerst: Waarom dragen we make up? Het dragen van make up gebeurd al sinds lange tijd geleden. Doordat de make up de mensen van adel vroeger witter maakten van huidskleur werd er een teken afgegeven dat zij niet vaak buiten kwamen en daardoor dus ook geen zware werkzaamheden verrichtten. Er is een hele tijd geweest dat make up werd gebruikt, echter is het gebruik hiervan na de tweede wereldoorlog weer toegenomen door filmsterren en prostituees. Hedendaags wordt door bijna elk vrouwelijk persoon, en soms ook mannelijk, make up gebruikt om het aanzicht mooier te maken.

Welke make up soorten zijn er?

Make up is er in alle soorten en maten. Doordat make up een steeds uitgebreidere term wordt, wordt het aanbod ook steeds groter. Zo begon make up ooit bij manieren om de huid een ander aanzicht te geven maar inmiddels heeft de make up ook een functie om de huid tegelijkertijd gezond te onderhouden. Zo worden er veel crème soorten verkocht en op de markt gebracht maar ook veel kleine producten zoals oogschaduw, lipstick, potloden voor de wenkbrauwen en noem zo maar op. Overal is wel een tip over de make up te vinden. Voor elk onderdeel van je gezicht is inmiddels wel een make up middel te koop.

Koop je dure of liever goedkopere make up?

Make up is er zoals gezegd in veel soorten en maten. Hierdoor zijn er ook verschillende prijsklasses ontstaan. De prijsklassen geven aan wat de gemiddelde prijs voor een potje make up zou moeten kosten. Uit onderzoek is gebleken dat goedkope make up het meest gedragen word. Hierbij is echter niet gekeken naar de kwaliteit van de make up. Uit verder onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat de duurdere make up wel degelijk van een hogere kwaliteit is en ook langer mee gaat dan de goedkopere variant. Kortom, het is maar net hoeveel geld je bereidt bent aan make up uit te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *