vakanties met palmbomen

Goedkoop op vakantie

Op reis gaan voor een prikkie

Vakanties worden tegenwoordig steeds goedkoper. Er zijn veel manieren om de vakantiedrukte te omzeilen en de juiste bestemmingen tegen een leuke prijs te boeken. Wees geïnspireerd en laat je verrassen waar de reis naartoe gaat. Veel mensen willen van tevoren een bestemming kiezen en gaan dan kijken wat de reis kost. Het is echter veel leuker en goedkoper om te kijken wat de goedkoopste reizen zijn en waar je dan uit komt. Zo weet je van tevoren niet waar je heen gaat en kan het een hele verrassing zijn hoe je het land ervaart. Veel mensen hebben tegenwoordig over diverse landen een vooroordeel. Door deze manier van boeken toe te passen verdwijnen vaak veel van die vooroordelen.

Vakanties; Wat zijn de topbestemmingen?

Er zijn diverse landen die naar voren komen met een aantal topbestemmingen. Wat wij belangrijk vinden is dat de topbestemming ook nog goed betaalbaar is aangezien de gemiddelde persoon steeds minder uit te geven heeft. De landen die over het algemeen goed uit de cijfers komen zijn landen als Turkije, Spanje, Polen en Hongarije. Allemaal totaal verschillende omgevingen en wellicht heb je over de ene omgeving al een vooroordeel terwijl de andere lekker betrouwbaar aanvoelt. Wees dan niet bang om een keer een vakantie naar een land te boeken waar je een vooroordeel over hebt. Door naar dat land op vakantie te gaan raak je je vooroordeel vaak kwijt. Daardoor kan het land je wellicht meer doen dan het land wat eerder je voorkeur had.

Diverse prijzen en valuta

De prijzen per vakantie verschillen enorm. Dit komt doordat het ene land simpelweg verder weg ligt of gebied juist erg toeristisch is. Hetgeen wat ook een wereld van verschil maakt is bijvoorbeeld de valuta. Neem als voorbeeld de Poolse zloty. Deze valuta is bijna 4x minder waard dan de euro en dit maakt de vakantie goedkoop doordat de prijzen laag liggen. Dit soort redenen zorgen ervoor dat mensen het vaak tóch durven te wagen om een keer op vakantie te gaan naar dergelijke landen. De gemiddelde vakanties liggen van €15.- per nacht tot €300 per persoon voor een week in de goedkopere vakantiebestemmingen.Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *