Wasmachine reinigen

Wasmachine reinigen, doen!

Wist je dat je een wasmachine regelmatig moet reinigen? Komt jouw was muf uit de wasmachine, dan is het hoog tijd om je wasmachine grondig te reinigen. Lees de volgende tips over hoe je eenvoudig je wasmachine kan reinigen.

Door de was vaak op lage temperatuur te draaien, blijven er vet- en zeepresten achter in je wasmachine. Jouw wasmachine gaat daardoor sneller stuk en de muffe geur komt uiteindelijk ook in je was te zitten. Er zijn speciale wasmachine reinigers te koop, maar je kunt ook huismiddeltjes gebruiken om je wasmachine eenvoudig te reinigen. Gebruik soda of azijn uit je keuken om de wasmachine grondig te reinigen. Het is goedkoper en je hebt het meestal al in huis. 

Wasmachine reinigen met soda:

Gebruik een handje vol soda. Doe het in de lege wastrommel. Draai de wasmachine op 90 graden met een lang wasprogramma. 

Wasmachine reinigen met azijn:

Gebruik 1 liter natuur azijn (geen schoonmaakazijn, anders gaan de rubbers van je machine kapot). Doe de deur van de wasmachine dicht en giet de hele fles in het bakje waar je normaal wasmiddel in doet; draai een volledig programma op 90 graden zonder was. 
Doe ook af en toe een flink scheutje azijn in het bakje voor wasverzachter. Dan wordt de leiding naar de wasverzachterbak ook ontkalkt.

Azijn en soda zijn milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en bovendien ook goedkoop. Ik heb de voorkeur voor een reiniging met azijn omdat hierbij alle leidingen ook worden gereinigd en ontkalkt. Door de wasmachine om de 15 wasbeurten te reinigen, gaat jouw wasmachine langer mee en ruikt jouw was lekker fris!

Eigen huishoudtips voor het wassen

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw eigen huishoudtips op het gebied van de was draaien. Heb je zelf verbeterpunten of loop je ergens tegen aan? Laat ons hieronder via de reactie weten. Dit artikel bevat handigheidjes om alles goed te laten verlopen en zuinig om te gaan met je wasmachine. Vaak is een wasmachine beter te onderhouden dan je denkt waardoor je minder snel aan de aankoop van een nieuwe wasmachine zit. Gebruik onze tips en we horen graag jouw mening / ervaring over het gebruik ervan.

1 thought on “Wasmachine reinigen, doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *