Geld Besparen op energiecontract

Bespaart u al door elk jaar over te stappen van energieleverancier?

Alle energieleveranciers proberen nieuwe klanten binnen te halen, of bestaande klanten te behouden. Veel energieleveranciers stunten met welkomstbonussen en aanbiedingen. Daar kun je van profiteren. Als u ieder jaar switcht van energieleverancier, kunt u daardoor veel geld besparen. Gemiddeld levert dat al snel € 172,- per jaar op.

Hoe kunt u het beste energie vergelijken?

Energie vergelijken loont altijd. Dat kun je het best doen via een webpagina met een vergelijkingsmodule zoals hier. Je krijgt dan gelijk een overzicht van alle energie leveranciers. Bovendien zijn de prijzen van energieleveranciers op vergelijkingssites vaak lager zijn dan de prijzen die op de website van de energieleverancier zelf te vinden zijn. Energieleveranciers willen namelijk graag in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers komen te staan en bieden daartoe aantrekkelijke kortingen op de leveringstarieven of in de vorm van een welkomstkorting. Zo is het mogelijk korting te krijgen op het energiecontract gedurende een periode van het contract.

Exclusieve welkomstkortingen

De meeste energieleveranciers bieden tegenwoordig een welkomstkorting aan. Dat is een bedrag welke aan het einde van het jaar wordt uitbetaald door de energieleverancier. Let op: wie het contract voortijdig afbreekt, verliest het recht op de welkomstkorting. De welkomstkortingen kunnen behoorlijk variëren. Zo kan de welkomstkorting oplopen tot wel €250 bij de grootste energieleveranciers. Daarom is het slim om elk jaar te switchen.

Lagere leveringstarieven

Doordat energieleveranciers zoveel mogelijk klanten willen werven, worden er aantrekkelijke leveringstarieven geboden bij de energievergelijksite. Energievergelijker toont de tarieven van bijna alle energieleveranciers. Kies het contract dat bij je past. Let daarbij op de looptijd (1 jaar tot 5 jaar) en het soort contract (vast of variabele prijzen).

Hoe makkelijk is overstappen?

Misschien vind je overstappen ingewikkeld en blijf je maar bij je huidige energieleverancier. Het kan echter binnen paar minuten geregeld worden. Overstappen gaat in een aantal eenvoudige stappen:

1. Vul je energieverbruik in op een vergelijkingssite.
Je energieverbruik staat op de jaarafrekening van je huidige energieleverancier. Heb je nog geen jaarafrekening, dan kun je het uitrekenen aan de hand van de meterstanden. Die heb je aan het begin van je contract doorgegeven aan je energieleverancier. Je kunt je verbruik ook schatten.
2. Een aanbieding kiezen
De vergelijkingssite toont de tarieven van bijna alle energieleveranciers. Kies het contract dat bij je past. Let daarbij op de looptijd (1 jaar, 3 jaar of langer) en het soort contract (vast of variabele prijzen). 80% van de overstappers kiest voor een van de leveranciers met de laagste prijs. Voor de overige 20% speelt duurzaamheid of een bekende naam een belangrijkere rol dan de prijs.
3. Gegevens invullen
Nadat je een keuze hebt gemaakt, vul je de gegevens in. Niet zo ingewikkeld, behalve misschien de overstapdatum. Kijk goed wanneer jouw contract afloopt. Het kan zijn dat je huidige energieleverancier een opzegvergoeding vraagt als je eerder overstapt.

Je krijgt van je nieuwe energieleverancier een bevestiging. zij zeggen je huidige contract op en jij hebt in een paar minuten geld bespaard!

1 thought on “Geld Besparen op energiecontract

  1. Bedankt voor de tip! Ik heb net via uw site een nieuwe energie contract afgesloten. Heel gemakkelijk in paar minuten geregeld. En ik krijgt een korting van 240 euro! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *