Warm water gezond

5 redenen om elke ochtend te beginnen met een glas warm water

Iedereen weet dat het gezond is om veel water te drinken, maar weet je ook dat het heel gezond is om je dag te beginnen met een glas warm water? 5 redenen om het wel te doen!

– Snelle detox van je lichaam
Door ’s morgens te beginnen met een glas warm water zorg je ervoor dat de giftige stoffen sneller je lichaam verlaten. Eventueel met een schijfje citroen voor nog snelle detox.

– Boost voor je stofwisseling
Het geeft je metabolisme een boost en zorgt voor een snelle stofwisseling. Dat betekent dat de voedingstoffen sneller in energie wordt omgezet. Bovendien zorgt een snelle stofwisseling er voor dat je sneller calorieën verbrand. Dus ook handig als je wilt afslanken.

– Tegen menstruatiepijn
Door het drinken van warm water wordt je bloedcirculatie enigszins versoepeld. Hierdoor worden je spieren ook soepeler en dit zorgt er weer voor dat je minder snel last krijgt van krampen tijdens de menstruatie.

– Goed voor de huid
Het drinken van warm water in de morgen zorgt er ook voor dat je huid beter bestendig is tegen bepaalde tikken. Het is zowel goed als preventief middel om de huid te versterken als een goed geneesmiddel om beschadigde huid te herstellen. Ook helpt het tegen wallen onder de ogen.

– Gaat bacteriën tegen
Het warme water op een lege maag geeft de bacteriën een verminderde kans om ziekten bij jou te verspreiden zoals griep of verkoudheid. Het is dan ook een goed middel wanneer je een van deze relatief kleine ziektes op voelt komen. Begin er op tijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *